Dragonfish tripel dosad je najslabiji proizvod Zmajske pivovare
Klasični belgijski jaki svijetli ale ima pjenu na koju možete staviti novčić ili pak natočiti pivo (u adekvatnu, široku čašu) pa si otići napraviti sendvič, sigurni da pjena u međuvremenu neće pasti. Klasični belgijski jaki svijetli ale (od Duvela do Afflingen Tripel) gust je,umjereno aromatičan,s integriranim okusima slada, alkohola i hmelja. Dragonfish, koji smo probali u ponedjeljak u zagrebačkom Tolkienu, jedva da pjeni, dok se okus i tekstura raspadaju na vodu i slad, s jedva primjetnim hmeljom.
Usprkos 8,9 posto alkohola, pivo se doima razvodnjeno, što je posljedica potpune neravnoteže. Sklad je, kako znamo, ključna riječ u industriji velike većine alkoholnih pića. Dragonfish Tripel novi je proizvod zagrebačke Zmajske pivovare, nastao u suradnji s uglednom slovenskom Človeškom ribicom. Premda smo veliki poštovatelji Zmajskog od prvog dana, pa smatramo su Pozoj i Ris svjetski vrijedna piva, moramo konstatirati da Dragonfish Tripel zasad nije uspio.


