Tvrtko Šakota: Mislim da Deni Srdoč ima realne šanse izboriti finale S.Pellegrino Young Chefa
U nedjelju u pet popodne chef Drage di Lovrana Deni Srdoč i Tvrtko Šakota, chef zagrebačkog Nava, prijavili su se na recepciju hotela Nhow u milanskoj artsy četvrti Tortona. Srdoč i njegov mentor Šakota proveli su popodne u milanskoj Scuoli della Cucina Italiana, gdje će se sutra ujutro održati regionalno polufinale natjecanja S.Pellegrino Young Chef, u čijem će finalu 2020. biti izabran najbolji mladi chef na svijetu.

Deni Srdoč, jedini chef u ovoj skupini koji ima Michelinovu zvjezdicu, natječe se s jelom koje se službeno zove Heritage Lamb From The Family Farm. Riječ je o suvidiranoj pa zapečenoj krčkoj janjetini s paštetom od janjeće jetre i čitavim nizom biljnih elemenata napravljenih od sastojaka karakterističnih za kvarnersko podneblje. Gospodin Srdoč počinje kuhati sutra u 9 i 15, a janjetinu prezentira sucima u 14 i 15.
Deni Srdoč jučer se u Milanu doimao potpuno mirno. Rekao nam je da ne osjeća nikakvu tremu, i kako je logično što je izabrao baš jelo od krčke janjetine, jer se janjetina jela u njegovu obiteljskom domu . Tvrtko Šakota bio je prilično dobro raspoložen. Navov chef smatra kako je Srdočevo jelo dobro pozicionirano s obzirom na konkurenciju koja zaista jest vrlo jaka. “Mislim da Deni ima realne šanse za ulazak u finale,” rekao je Šakota. Izazov nije mali, jer u finalu nastupa šestero Talijana, među njima i sous chefovi Heinza Becka i Carla Cracca, plasirao se i vrlo talentirani Slovenac Jakob Pintar iz ljubljanskog Tabara.

Srdočev ulazak u finale San Pellegrinova Young Chefa bio bi golem korak u međunarodnoj afirmaciji hrvatske gastronomije. No sam njegov nastup na sutrašnjem polufinalu već je jako značajan i za imidž hrvatske restoranske industrije i za razvoj networkinga, bez kojeg se u ovom poslu ne može napredovati.
Natjecatelji regionalnog polufinala za Italiju i Jugoistočnu Europu S.Pellegirno Young Chef 2019.
- Alessandro Bergamo, sous-chef restorana Cracco u Milanu
- Davide Marzullo, sous chef The Market Place, Como
- Antonio Romano, sous cheff Attimi by Heinz Beck City Life, Milano
- Deni Srdoč, chef Draga di Lovrana, Lovran
- Diana Teodora Draghici, chef Meatic by Ad Hadean, Bukurešt
- Jakob Pintar, chef Tabar, Ljubljana
- Luca Natalini, chef Autem, Langhirano
- Maria Chiara Brannetti, chef de partie, La Maison Du Gourmet, Parma
- Roxana Blenche, sous chef, Chef Cezar Munteanu Consulting, Bukurešt
- Tommaso Tonioni, sous chef Ristorante Il Pagliaccio, Rim
Više o najtecateljima i jelima u regionalnom polufinalu S.Pellegrino Young Chefa možete pročitati OVDJE


