Gdje se u Zagrebu mora rezervirati stol da biste mogli ručati i li večerati
Kultura rezerviranja stolova u restoranima u Zagrebu još nije osobito razvijena. Većina posjetitelja restorana tipični su walk in gosti, koji odlučuju u zadnji čas i često prethodno ne nazovu.
Stolovi se redovito rezerviraju samo u posebnim prilikama, kao što su večera za Valentinovo ili ručak za Badnjak. Takve navike katkad izazivaju kaos, u što smo se uvjerili u Zelendvoru prije dva tjedna, kad je desetak ljudi bez rezervacije čekalo glavnog konobara da im pokuša pronaći mjesto u prepunom restoranu.
Budući da digitalni sustavi rezervacija kod nas uglavnom ne funkcioniraju( premda manji broj restorana ima Open Table), ne postoje zbirni podaci o broju rezervacija.
Ovu smo listu stoga izradili prema našim neposrednim iskustvima.
Evo, dakle, restorana u kojima se mora rezervirati stol, kako biste bili sigurni da ćete ondje ručati ili večerati.
- Carpaccio, obavezno za ručak bilo koji dan u tjednu. Obavezno subotom u bilo koje vrijeme, vrio često za večeru u sve dane u tjednu
- Vinodol, obavezno vikendom
- Zelendvor, obavezno za ručak
- Vukušić, obavezno za ručak
- Time, obavezno petkom i subotom za večeru, preporučujemo i drugim danima u tjednu za večeru
- Tekka, preporučujemo rezervacije za ručak
- Noel, obavezno za večeru
- Mali Bar, preporučujemo rezervacije za večeru
- Spilja, obavezno vikendom
- Gabreku, obavezno vikendom
- Public, obavezno vikendom
- Franko’s Pizza & Bar, obavezno vikendom
- Nav, u Navu je važno rezervirati za večeru, jer chef Šakota, koji radi bez fiksnog jelovnika, mora znati za koliko će ljudi kuhati svoje desetoslijedne menije
- Tač, obavezno vikendom
Osim ovih restorana, važno je naglasiti da se vikendima stol mora rezervirati i u najpopularnijim zagrebačkim roštiljarnicama, od pojedinih podružnica Batka pa do Brennera.


