GAULT&MILLAU HRVATSKA Danijel Đekić proglašen najboljim chefom, a 360 najboljim restoranom za 2020.
U utorak je u zagrebačkoj Esplanadi predstavljeno novo izdanje voiča Gault&Millau za Hrvatsku. Na gala večeri koju su priredile chefice Ana Grgić i Coline Faulquier (restoran Signature, Marseilles) kao i svake godine dodijeljene su godišnje nagrade Gault&Millaua. Ovo u dobitnici za 2020.
Chef godine
Danijel Đekić, Monte, Rovinj
Veliki chef budućnosti
- Sandra i Dane Tahirović, Zora bila,Split
- Robert Benzia, Ganeum Food&Wine bar, Lovran
Najbolji restorani u 2020
- 360, Dubrovnik 17.5/20, 4 toke
- Monte, Rovinj 17.5/20, 4 toke
- Laganini, Palmižana, 17/20, 4 toke
- Pelegrini, Šibenik, 17/20, 4 toke
Najbolji chef tradicijske kuhinje
Silvija Horak,Terbotz, Štrigova
Najbolji chef (nove) tradicijske kuhinje
Tvrtko Šakota, NAV, Zagreb
Mladi talent
Floriana Ružić, San Rocco, Brtonigla
Matija Jagić, Brokenships bistro, Zagreb
Posebna nagrada za zasluge u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva
Dragica Lukin, Villa Soši, Umag
Najbolji šef sale
Drago Majsak, Vinodol, Zagreb
Najbolji POP restoran
Buffet Kamenice, Dubrovnik


