Veliki njujorški restorater Danny Meyer kaže da ne otvara restorane dok ne stigne cjepivo za koronu
Danny Meyer, jedan od najvažnijih njujorških restoratera, suosnivač Shake Shacka i predsjednik Union Square Hospitality Grupe koja među ostalim upravlja restoranima Union Square Cafe i Gramercy Tavern, izjavio je da vjerojatno neće otvarati restorane dok na tržište ne stigne cjepivo za korona virus. Što bi se prema prognozama većine američkih stručnjaka moglo dogoditi najranije u siječnju iduće godine.
adsense_content_v3
Meyer nije precizirao na koje se restorane odnosi njegova odluka, ali je za Bloomberg rekao da bi radom pod protuepidemijskim mjerama bilo jako teško vratiti profitabilnost za restorane s punim servisom poput Gramercy Taverna. “Ne zanima me niti me uzbuđuje raditi s polupraznom salom dok svima mjerimo temepraturu i nosimo maske za premalo novca,” rekao je Meyer.
Union Square Hospitality među prvima je počeo masovno otpuštati kad je korona virus stigao u Ameriku. Otpustili su 80 posto zaposlenih, to je oko 2000 ljudi i kažu da bi im trebalo najmanje mjesec dana da ponovno zaposle i uhodaju konobare i kuhare. Neki Meyerovi restorani, posebno neformalni lokali poput Daily Provisions i Marte otvorit će se samo za dostavu. Koliko god kontroverzno zvučala, Meyerova odluka zapravo je priznanje da je njegova kompanija zbog pandemije upala u ozbiljnu financijsku krizu. Američka restoranska industrija zbog pandemij bi samo u ova tri mjeseca mogla izgubiti 250 milijardi dolara, a njujorški restorani između 300 i 400 milijuna dolara mase plaća.


