Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Dino Galvagno ovog ljeta kuha u konobi Bare kraj Poreča

konoba-bare

Dino Galvagno s vremana na vrijeme vraća se na hrvatsku restoransku scenu i kao kuhar, a ne samo kao konzulant. Tako ovoga ljeta, još od 1. lipnja kuha u konobi Bare u mjestu Funtana kraj Poreča. Galvagna je u Bare dovelo prijateljstvo s chefom Domagojem Barišićem, koji je u prvoj polovici ovog desetljeća kuhao u Galvagnovim progresivnom restoranu Peta četvrtina. Domagoj Barišić vlasnik je konobe Bare, gdje je Dino Galvagno gostovao još 2016.godine. Ove bi godine trebao odraditi cijelu sezonu.

adsense_content_v3

Dino Galvagno jedan je od najvažnijih hrvatskih chefova od 1990. godine do danas. Galvagno je prvi u Hrvatskoj uspostavio načela mikrosezonalnosti, lokalnosti, održivosti i zero waste pristupa, što je sve propuštao kroz visoke kulinarske tehnike. Bistro Prasac na Gornjem grsdu bio je njegov najuspješniji restoran, dok Peta četvrtina sigurno spada među najvažnije i najbolje hrvatske restorane 21. stoljeća.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Dino Galvagno ovog ljeta kuha u konobi Bare kraj Poreča

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min