Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Batak Grill, najveći hrvatski lanac restorana, ovaj je tjedan počeo peći hamburgere

batak-burger

Lockdownu usprkos, Batak je odlučio lansirati novi proizvod, koji je od ovog tjedna dostupan u dostavi. Riječ je o prvom Batkovom burgeru otkako je otvoren ovaj, danas već najveći domaći lanac restorana. Meso za burgere, čista govedina, melje se i mijesi u Batkovim kuhinjama. Meso je začinjeno samo solju.

Umak je također originalan: riječ je o nekoj vrsti marie rosea: ljutoj se varijanti dodaje Vrabanero zagrebačke tvrtke Volim ljuto. Osim govedine i umaka tu su još hrskava iceberg salata, cheddar, rajčice i pržena baranjska slanina.

Sve je to zapakirano u brioš, koji ima otprilike jednaki promjer kao pljeskavica. Uz burger se serviraju prženi krumpirići. Osobito gladni ljubitelji hamburgera mogu naručiti dupli burger, koji se sastoji od dvije pljeskavice s ukupno oko 300 grama govedine. Specifičnost je Batkovog hamburgera što se pljesksvice peku na žaru od drvenog ugljena.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Batak Grill, najveći hrvatski lanac restorana, ovaj je tjedan počeo peći hamburgere

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min