Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Namaste u Preradovićevoj radi za dostavu. Imaju i legendarnu sporo pečenu janjeću koljenicu u indijskim začinima

namaste-dostava-janjetina

Janjeća koljenica u umaku od rajčica, jogurta i začina za curry, jedan je od klasika punjabske kuhinje. Ovo potencijalno briljantno jelo prvi smo put probali prije petnaestak godina u londonskom Tamarindu, prvom europskom indijskom restoranu s Michelinovom zvjezdicom. Meso je doslovno otpadalo s malih koljenica, topilo se u ustima, a umak je mirisao po cvijeću i toplim zimskim začinima, bez sgresivnosti uobičajene za mnoge indijske kuhinje.

Stoga nas je jako razveselilo kad smo u izlogu indijskog bistroa Namaste, vrlo nedavno otvorenog na početku Preradovićeve ulice, vidjeli i janjeću koljenicu, sasvim sigurno najkompleksnije jelo u Namasteovoj ponudi za dostavu. Janjeća koljenica u umaku košta 95 kuna, što je ujedno i najviša cijena u Namasteovim takeaway meniju. Dostavni jelovnik novog Namastea oslanja se na klasične formate poput korme, biryanija i kebaba, uz nekoliko vegetarijanskih opcija tipičnih za Namaste. Riječ je o jednom od zanimljivijih dostavnih menija u Zagrebu.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Namaste u Preradovićevoj radi za dostavu. Imaju i legendarnu sporo pečenu janjeću koljenicu u indijskim začinima

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min