Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Dok restorani ne rade, mali Japanci u školi uživaju u wagyu govedini i vrhunskoj ribi

japan-skole

Japanskim školarcima pandemija je osim ograničenja donijela i poneku dobru stvar. Nakon što su restorani ponovno zatvoreni, japanska vlada je u sklopu pomoći poljoprivrednicima proizvode s japanskih farmi preusmjerila u javne kantine, piše japanski list Asahi Shimbun. Pa tako klinci u Japanu od listopada u školskim kantinama jedu wagyu govedinu i najbolju ribu, a prema novim mjerama kantine će ovu gourmet ponudu moži zadržati do početka iduće godine. 

Država je u travnju počela školama subvencionirati nabavu wagyu govedine, ribe i morskih plodova. Wagyu je na jelovnicima školskih kantina u 46 prefektura, dok u cijeloj zemlji škole među ostalim poslužuju Matsuzaka i Omi govedinu, jakovske kapice i free range piletinu. Program je trebao trajati do listopada, ali zbog pogoršanja pandemije i daljnjih ograničenja rada restorana, produljit će ga u iduću godinu.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Dok restorani ne rade, mali Japanci u školi uživaju u wagyu govedini i vrhunskoj ribi

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min