Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Mauro Colagreco u Monacu otvara veliki riblji restoran na farmi algi, koji će pročišćavati more

colagreco

Restoran Mirazur chefa Maura Colagreca lani je postao prvi restoran na svijetu koji se u potpunosti riješio plastike. Colagrecovo istraživanje održivih modela za fine dining uskoro ulazi u puno napredniju fazu. Kako je otkrio u intervjuu za Michelinov web portal, u Monacu otvara novi veliki restoran, potpuno posvećen moru. 

adsense_content_v3

Restoran će biti smješten na farmi algi u Monacu kako bi mogao filtrirati i pročišćavati morsku vodu. Riječ je o prvom takvom restoranu na Mediteranu. Colagreco u razvoju projekta surađuje s Oceanografkim muzejem Monaka. “Oni nam pomažu pronaći ekološka rješenja i preciznije identificirati ugrožene vrste riba kako bismo organizirali istinsko sezonsko ribarstvo i menije,” rekao je Colagreco za Michelin.  

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Mauro Colagreco u Monacu otvara veliki riblji restoran na farmi algi, koji će pročišćavati more

by Kult Plave Kamenice time to read: <1 min