Prvi put su objavljeni kotači okusa za čaj
Poznajemo kotače okusa za vina, maslinova ulja, kavu, čokoladu, a sada konačno imamo i vodič za kušanje čaja. Tajvanska Postaja za istraživanje i razvoj čaja (TRES) objavila je šest kotača okusa za čajeve. Riječ je o pioniriskom pokušaju, koji ljubiteljima čaja nudi novi alat za kušanje čajeva, ali prije sve afirmira tajvanske čajeve.
adsense_content_v3

Tajvan je jedan od najznačajnijih svjetskih proizvođača čajeva, najpoznatiji po oolongu. TRES je organizacija osnovana 1903, koja s tajvanskim proizvođačima na plantažama surađuje u razvoju i očuvanju kvalitete čaja. Njihove analize i istraživanja koriste se unapređenje proizvodnje.
TRES je objavio šest kotača okusa: za mirisne paochong čajeve, za oolong u kuglicama i teži tostirani oolong, za Oriental Beauty, posebnu vrstu tajvanskog čaja poznatog po prirodnoj slatkoći i aromatici koju razvija zahvaljujući enzimima, prirodnoj zaštiti protiv skakavaca koji ga napadaju. Još dva kotača okusa posvećena su crnom, zelenom čaju. Kotač okusa za tajvanski zeleni čaj dočarava specifičnosti i bogatstvo iskustva kušanja vrhunskih čajeva. Ostale kotače okusa možete pogledati i preuzeti OVDJE.


