BIRAMO NAJBOLJU PASTU U ZAGREBU Carpacciove tagliatelle s vrganjima klasično su sezonsko jelo po kojem miriše cijela ulica
Čim smo se jučer oko šest približili Carpacciovoj terasi, osjetili smo onaj neodoljivi šumski miris svježih vrganja. Naši prijatelji na koje smo slučajno naišli jeli su tjesteninu s vrganjima. Gosti koji su sjedili blizu nas također su naručili nešto s vrganjima, pa je cijela Teslina mirisala po prvim ljetnim vrganjima i prije nego što su na naš stol stigle juha s vrganjima i tagliatelle s vrganjima.
adsense_content_v3
Carpaccio već tradicionalno otvara restoransku sezonu vrganja u Zagrebu. Vrganji na žaru ovih dana su jedno od najomiljenijih Carpacciovih jela, ali ni tjestenina ne zaostaje. Tagliatelle s vrganjima jako su dobar primjer klasičnog sezonskog recepta u potpunosti podređenog glavnom sastojku. U našim jučerašnjim tagliatellama vrganja je bilo skoro jednako koliko i tjestenine, što je izvrsno.

Carpacciove tagliatelle ne sadrže ništa što bi moglo pokriti vrganje: nema rajčice, nema pancete, nema velikih listova bosiljka. Jelo je podređeno čistom okusu i mirisu najpopularnijih šumskih gljiva u ovom dijelu Europe koje se, naravno , izvrsno slažu sa svježe ribanim grana padanom.
Carpaccio za sva svoja jela s tjesteninom koristi proizvode stare tvrtke De Cecco iz Abruzza. De Cecco je standardna pasta u brojnim restoranima u Italiji, uključujući i neke prilično skupe. De Cecco paste dolaze iz brončanog kalupa, čvrste su, blago hrapave i odlično hvataju raznovrsne umake. Kao najbolji zagrebački talijanski restoran, Carpaccio je odgovoran i za održavanje kulture tjestenine.

Među Carpacciovim sezonskim pastama svakako treba istaknuti onu sa svježim crnim tartufima, u kojoj su tartufi, kao i sinoć vrganji, glavna zvijezda na tanjuru.
Osim vrganja, jučer smo u Carpacciu probali suvidirani pa zapečeni goveđi rep, toliko mekan da se može jesti samo vilicom. Carpacciov goveđi rep vjerojatno će se uvrstiti među najtraženija jela u centru Zagreba.


