Prvu službenu večeru nakon pandemije u Elizejskoj palači kuhao je Mauro Colagreco
Elizejska palača jedina je visoka državna institucija na svijetu koja ozbiljno shvaća visoku gastronomiju. Pažnja varira od predsjednika do predsjednika, ali Elizejski vinski podrumi uvijek su impresivni, a sada imaju predsjednika foodieja s pristojnim znanjem o vinima. Od prijema za francuske chefove do medijskog tretmana važnih večera, od Giscarda d’Estainga do Emmanuela Macrona, Elizejska palača nije samo važna francuska politička adresa, već i gastronomska.
adsense_content_v3
Stoga je dosta pažnje izazvala vijest da je u Elizejskoj palači održava prva svečana večera nakon pandemije, Predsjednik Emmanuel Macron priredio ju je za talijanskog predsjednika Sergia Mattarellu.
Meni za prijem potpisao je i kuhao chef Mauro Colagreco s timom Mirazura, najboljeg restorana na svijetu u izboru World’s 50 Best Restaurants, u suradnji s Fabriceom Desvignesom, koji je na mjestu glavnog chefa Elizejske palače naslijedio legendarnog Guillaumea Gomeza. Gomez je u veljači otišao u novu misiju za predsjednika, kao ambasador francuske gastronomije.
“Kakva čast ponovno kuhati u Elizjeskoj palači, za predsjednika Emmanuela Macrona i njegovu suprugu Brigitte Macron, ovoga puta povodom službenog posjeta talijanskog predsjednika Sergia Mattarelle. Čestitam svom timu iz Mirazura i zahvaljujem chefu Fabriceu Desivignesu, Christelle Brui i njihovim timovima, kod njih smo se osjećali kao kod kuće,” objavio je Colagreco


