Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

NE PREPORUČUJEMO Ledova smrznuta pizza Capricciosa zapravo podsjeća na pizze iz Domino’sa

Smrznute pizze legitiman su žanr brze kućne ali i restoranske prehrane. Krušno tijesto dobro podnosi zamrzavanje, pa bezbroj restorana i pekarnica širom svijeta, umjesto da svaki dan mijesi i valja  tijesto za svježu pizzu, koristi smrznuto tijesto ili gotove smrznute pizze, koje su često polupečene prije zamrzavanja.

adsense_content_v3

Smrznute su pizze iznimno važan segment globalne prehrambene industrije. Tržište smrznutih pizza lani je vrijedilo oko 16,2 milijarde dolara, sa očekivanim godišnjim rastom od 5,3 posto u idućih pet godina. Budući da nikad dosad, barem ne svjesno, nismo probali smrznutu pizzu, večeras smo u susjedskom  supermarketu kupili Ledovu Capricciosu od 330 grama za 19,99 kuna.

Capricciosu veličine male pizze u većini zagrebačkih pizzerija,  ispekli smo prema uputstvima na kutiji: deset minuta na 200 stupnjeva. Pizza je u pećnici lijepo porumenila, a mjehurići su se umjesto na rubovima, pojavili bliže srednjem dijelu pizze.

Nadjev je obilan i nije sasvim loš. Super je što Ledo koristi mozzarellu, a ne one grozne plastične gaude kakve na pizzu stavlja jedno 90 posto hrvatskih pizzerija. Šunka također nije nepodnošljiva a maslina i šamoinjona je zaista mnogo.

Sve to, međutim, ne vrijedi previše jer tijesto ništa ne valja. Tijesto na rubovima ima teksturu keksa, a u sredini teksturu i okus starog podgrijanog kruha. Tijesto Ledove Capricciose ustvari jako podsjeća na tijesto pizze iz Domina. Ledova smrznuta pizza nije nejestiva, ali nešto je bolje naručiti dostavu iz lokalne pizzerije, ako u  susjedstvu imate bilo što solidno.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

NE PREPORUČUJEMO Ledova smrznuta pizza Capricciosa zapravo podsjeća na pizze iz Domino’sa

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min