Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Iza Uskrsa se otvara Baltazar 2.0, fine bistro chefa Matije Bregeša

matija-breges

Matija Bregeš počeo je kuhati u Baltazaru u rujnu lanjske godine.  Chef s kojim je Boškinac osvojio Michelinovu zvjezdicu, u Baltazaru je počeo kuhati lanjske jeseni. Gospodin Bregeš revitalizirao je klasični Baltazarov meni nizom modernih kulinarskih postupaka; njegov hladni odojak postao je veliki zagrebački hit.

adsense_content_v3

Ovog se proljeća, 19. travnja, otvara Baltazar 2.0 u blagovaonici preko puta restorana Baltazar, koji upravo slavi 40. rođendan. Chef Bregeš i obitelj Čimbur, vlasnici Baltazara, koncipirali su Baltazar 2.0 kao fine bistro.

Fine bistro znači fine dining restoran koi će hranu posluživati u komunikativnom bistronomskom formatu. Većina sastojaka za Baltazar 2.0 dolazi s obiteljske ekološke farme u Ivanić Gradu.

Matija Bregeš u novom će Baltazaru osobno prezentirati jela pred gostima. Uz to, Baltazar 2.0 imat će i posebni chef’s table. Otvaranjem Baltazara 2.0 iza Uskrsa, Zagreb dobiva osmi fine dining restoran.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Iza Uskrsa se otvara Baltazar 2.0, fine bistro chefa Matije Bregeša

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min