Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Neobično jelo na fotografiji, teleća “štruca” chefa Kristijana Godinića, aktualni je bestseller u Vinodolu

Svi volimo mesne štruce. Mesne štruce spadaju među idealne primjere comfort fooda: ugodne su, zasitne, lako se jedu i pune su prepoznatljivih  okusa koji nikoga ne iritiraju. Mesne štruce, kako samo ime kaže, izgledaju kao dugački hljebovi kruha: mljeveno meso katkad je punjeno tvrdo kuhanim jajima, a uz štrucu se poslužuju pečeni ili prženi krumpiri i umak od rajčica. Lidia Bastianich na televiziji optira za klasičnu marinaru.
Vinodolov još uvijek mladi i sve kreativniji chef Kristijan Godinić preokrenuo je sam format mesne štruce.

Umjesto tipične štruce, Godinićeva je “štruca” zapravo debela teleća pljeskavica prekivena mesnim jusom i garnirana mousseom od celera. Godinićeva fine dining mesna štruca, koja košta 115 kuna, dosta je senzacionalan primjer pretvaranja svakodnevnog comfort jela u ozbiljnu, a opet komunikativnu gastronomiju.

Sasvim je razumljivo da je teleća “štruca”, uz koju smo još dobili hrskave kuglice s medvjeđim lukom, trenutno najtraženije jelo u jednom od najpopularnijih zagrebačkih restorana.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Neobično jelo na fotografiji, teleća “štruca” chefa Kristijana Godinića, aktualni je bestseller u Vinodolu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min