Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

U novom serijalu Večere na selu kuhaju navodni profesionalci. Sad nam je jasnije zašto je hrana u 90 posto jeftinijih restorana apsolutno grozna

vecera-na-selu

Proljetna serija RTL-ove Večere na selu, najgore emisije povezane s hranom u povijesti svih hrvatskih televizija, pokušala se osvježiti i promijeniti. Pa su producenti pronašli nekoliko zbunjenih natjecateljica i natjecatelja, koji su ugostiteljski profesionalci. 

adsense_content_v3

Prošlog smo tjedna mogli gledati jednog mladog gospodina koji je tvrdio da obavlja sve moguće poslove u i nekom slovenskom restoranu, a ovog tjedna nastupa gospođa koja kuha 300 do 500 gableca dnevno. 

Ta je gospođa, s tridesetgodišnjim profesionalnim iskustvom, odlučila potrošiti tri ili četiri cijela lungića na petero ljudi, što je naravno apsurdno, ali sirote lungiće nije očistila od vezivog tkiva, što je profesionalno nedopustivo. A onda je profesionalna kuharica sirote lungiće još dinstala u nekakvom umaku, što ih je moralo ubiti u pojam.

Gospođa koja je večeras nastupala u Večeri na selu pokazala nam je jednu bitnu činjenicu: kuhari i kuharice u velikom broju manje ambicioznih hrvatskih restorana, osobito u kontinentalnoj Hrvatskoj, naprosto tehnički ne znaju kuhati.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

U novom serijalu Večere na selu kuhaju navodni profesionalci. Sad nam je jasnije zašto je hrana u 90 posto jeftinijih restorana apsolutno grozna

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min