Pristojna hrana stiže na aerodrome. Rimski Fiumicino otvorio je veliki Eataly s restoranima i vinskim barom
Aerodormi su notorni po lošoj hrani. Ali u Rimu su to odlučili promijeniti novim partnerstvom. Talijanski lanac gourmet supermarketa Eataly otvorio je svoju prvu trgovinu u jednoj zračnoj luci. Novi rimski Eataly nalazi se na rimskom Fiumicinu. Na više od 200 četvornih metara u novoj zoni ukrcaja na Terminalu 1, može dobiti sve od pizze alla pala do svježe hrane na tematskim ptandovima posvećenima jelima od svježeg sezonskog povrća, friturama, tjesteninama ili roštilju.
adsense_content_v3
Eataly Fiumicino može primiti oko 300 ljudi. Meso nabavljaju u Pijemontu od poznate stočarske zadruge La Granda, kava je Lavazzina, a slastice Golosi di Salute. U Eatalyju Fiumicino gosti će moći sjediti i u baru sa solidnom vinotekom i koktelima.
“Ovaj projekt ispunjava me ponosom,” izjavio je izvršni direktor Eatalyja Nicola Farinetti, “Novi Eataly, s motom Jedi bolje, leti bolje, donijet će najbolje od brenda Made in Italy na mjesto kroz koje prolazi velik broj Talijanaca i stranaca, kojima ćemo moći pružiti iskustvo talijanske hrane i vinske kulture.” Upravo iz razloga koje navodi Farinetti, zbog velikog protoka stranaca, činjenice da je aerodrom prvo mjesto koje ljudi vide u novoj zemlji i mjesto na kojem ljudi žele ugodno provesti vrijeme čekanja, aerodromi su idealne lokacije za promociju lokalne gastronomije. Eataly u Rimu mogao bi dati ideju desecima aerodroma u turističkim gradovima koji to nikako da shvate.


