Vodeći hrvatski chefovi u Miele centrima u Zagrebu i Splitu održavaju četiri masterclasa u organizaciji JRE. Evo kako se prijaviti
Hrvatski ogranak Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) započeo je novi ciklus masterclassova koje s Mieleom i vodećim hrvatskim chefovima. U Miele experience centrima u Zagrebu i u Splitu održana su četiri od osam masterclassova u godišnjem ciklusu, a upravo su najavljeni datumi novih.
adsense_content_v3

Osim chefova restorana koji su članovi JRE, na masterclassovima surađuju i JRE partneri, a to su mali proizvođači vrhunske hrane i vinari. Svaki masterclass temelji se na korištenju namirnica malih proizvođača, Miele opreme i prezentacije vinara uz pairing s jelima. Tako će, primjerice, chef istarske Pergole Fabricio Vežnaver na masterclassu u Splitu kuhati s čokoladama Taman i jela servirati uz vina vinarije Galić, dok će chef korčulanskog LD-a Marko Gajski koristiti meso Beef Shopa i jela servirati uz vina Korta Katarine.

Partneri masterclassova su i tartufarska obitelj Karlić, Nikas, distributeri Scottija, Tabasca, Kikkomana, Diemme kave i drugih visokokvalitetnih gastronmoskih brendova, Zmajska pivovara i istarski maslinar i vinar Klaudio Ipša. Masterclassovi su zatvorenog tipa, s nekoliko mjesta otvorenih za javnost. Zainteresirani se mogu prijaviti mailom na: j.baljkas@jre.eu.
Miele masterclassevi 2022.
SPLIT
05.10. 2022. (srijeda)
Pergola, chef Fabricio Vežnaver, Taman chocolates, vina Galić
09.11.2022. (srijeda)
LD Korčula, chef Marko Gajski, Beef Shop, vina Korta Katarina
ZAGREB
20.10.2022. (četvrtak)
Ariston, Karlić tartufi i Nikas, vina Cattunar
24.11.2022. (četvrtak)
Draga di Lovrana, Zmajska pivovara, vina Ipša


