Marin Medak danas otvara novu verziju Rougemarin Citya, s cijenama hrane od 15 do 88 kuna
“Želio bih da novi RougeMarin City postane mjesto za izlaske, osobito za mlađu publiku,” pričao nam je u utorak navečer Marin Medak dok smo pili fini Antique Fizz u preuređenom lokalu na početku Petrinjske, gdje se svojedobno nalazio izvrsni Xato, pa RougeMarin City, pa RougeMarin Doma, da bi od danas počela raditi nova verzija Cityja.
adsense_content_v3
Gastronomski govoreći, novi Rougemarin City vrtjet će se oko pitta breada. To znači da će gosti, recimo, moći naručiti Surf and Turf, biftek i kozice sa sofritom na piti/somunu /lepinji, ili Špekploziju što je zapravo ramstek s pancetom, na piti/ somunu/lepinji. Ili korejsku vratinu s kimchijem u piti/somunu/lepinji. Ili tacose s mazalicama i satarašem.
Uz juhu od bundeve također se poslužuju pitta /somun/lepinja, kao i uz porchettu. Svi kruhovi napravljeni su po RougeMarinovoj recepturi, kombinacija su više tehnika i neprekidno se peku se na Big Green Eggu u Rougemarin Cityju. Sva jela su za dijeljenje, kolači se poslužuju u malim plehovima, a na ulazu se nude čašice s rakijama. Tu je, naravno, i čitav niz namaza.
Cijene su zaista masovno prihvatljive, od 15 kuna za sir i vrhnje i 16 za humus, preko 45 kuna za porchettu, do desetak eura, ili euro više za najskuplja jela. Iz ovog ranga cijena iskače jedino odležani steak koji košta 145 kuna. Kokteli stoje između 30 i 40 kuna.
Pametno složena vinska lista bazira se na vrhunskim hrvatskim vinima koja nisu skupa, poput Miloševa Plavca , Dalmatian Doga ili Štamparovih buteljki.
Gospodin Medak očekuje da će popularnim cijenama koktela i selekcijom dobrih a cjenovno prihvatljivih vina povećati udio pića u ukupnom računu.
Novi RougeMarin City želi biti spontano i energično mjesto za ručkove i uzbudljiv, neformalni lokal za večernje izlaske. Rezervacije se ne primaju, a restoran radi do 11 navečer tijekom tjedna i do jedan ujutro petkom i subotom.


