Nobilion u subotu priređuje posebnu gastronomsku večeru za sive i crne pinote plešivičkog Colettija
U ovo doba godine mnogi se jadranski hoteli zatvaraju, da bi se ponovno otvorili za božićne i novogodišnje blagdane. Ove će se godine zatvoriti još više hotela nego obično, zbog visokih troškova grijanja, koji se ne mogu isplatiti s polupraznim hotelom i sobama koje se u studenom uvijek prodaju po niskim cijenama. Međutm, Ikador na Opatijskoj rivijeri ostaje otvoren cijelu zimu.
adsense_content_v3
Štoviše, najluksuzniji kvarnerski hotel svakog vikenda goste privlači posebnim programima, poput vinskih večera ili gostovanja poznatih chefova. Ove subote, 12. studenog u Ikadorovu restoranu Nobilion nastupa plešivički vinar Franjo Kolarić.

Gospodin Kolarić specijalist je za pinote. Pod njegovim brendom Coletti prodaje se najviše sivog pinota u Hrvatskoj, i to u različitim stilizacijama, od pjenušaca, preko mladih i svježih vina do moćnih macerata iz amfora. Kolarić proizvodi i vrlo dobar crni pinot.
Nobilionov chef Filip Akrap za subotu je pripremio petoslijednu večeru usklađenu s pinotima Coletti. Večera u Ikadoru počinje pjenušcem od sivog pinota iz 2018. godine, koji će se piti uz zalogaj romba s vlascem.

Uz tartar od brancina odležanog u algama servirat će se Coletti Pinot Grigio iz 2021. godine, a uz carpaccio od dimljene crne slavonske svinje bogati, kompleksni Francesco Grande. Francesco Grande je zapravo cuvee tri različite berbe sivog pinota. Svježiji, hrskavi a opet čvrsti Grande Grigio pravit će društvo rižotu s ježincem, oradom i ružmarinom, a crni pinot Coletti Nero posluživat će se uz lagano dimljena pačja prsa s dekonstrukcijom mrkve. Naposljetku , raskošni, uljasti Coletti Amfora Grigio iz 2019. točit će se uz creme brulee.
Colettijeva večera u Nobilionu košta 690 kuna, rezervirati možete OVDJE ili na +385 51 20 70 20.


