Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

NE PREPORUČUJEMO Premda Barilla tvrdi da njena arrabbiata ne sadrži ništa umjetno, taj umak ima okus pečene plastike s kečapom

Arrabbiata spada među klasične talijanske umake za tjesteninu. Arrabbiata potječe iz južne Italije. Bazira se na rajčicama s maslinovim uljem i s ponešto čiilija. S obzirom na jednostavnost sastojaka i recepta, moglo bi se očekivati da je arrabbiata prerfektni industrijski gastronomski proizvod. Ali nije. Barillina arrabbiata koju smo kupili ovih dana upravo je grozan proizvod.

adsense_content_v3

Ona se temelji na nedokuhanoj pasti od ne baš zrelih rajčica i na lošoj masnoći. Rezultat je umak koji asocira n pečenu plastiku s lukom. Barillina Arrabbiata zaista je izrazito neukusna. Nema nikakvog smisla da sebe i svoje ukućane maltretirate s tako inferiornim umakom. Želite li jesti bilo što blisko arrabbiati, na maslinovu ulju prodinstajte nešto ljubičastog luka, češnjaka, feferona i pancete (koja ne ide u originalni recept, ali odlično funkcionira).

Dodajte pelate, po mogućnosti San Marzano, pa podlijte s nešto crnog vina s niskim kiselinama, poput merlota ili mladog plavca. Kuhajte dvadesetak minuta. Dobit ćete umak koji je neusporedivo finiji i prirodniji od bilo koje Barilline teglice. Skuhajte pastu tako da ne bude premekana. Zalijte s par kapi ulja, pomiješajte s umakom i naribajte puno parmezana i grana padana. I uživajte. Uz pastu s domaćim arrabbiatom natočite mladi teran ili mladi chianti.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

NE PREPORUČUJEMO Premda Barilla tvrdi da njena arrabbiata ne sadrži ništa umjetno, taj umak ima okus pečene plastike s kečapom

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min