Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

SJAJNA VIJEST ZA NARODNU GASTRONOMIJU Lovostaj na srdele prekida se već 15. veljače 

srdele

Srdela je nesporno najvažnija jadranska riba. O srdeli ovisi velik dio hrvatske ribarske industrije. Srdela je jedan od sasvim rijetkih sastojaka koji spontano povezuje masovnu prehranu i visoku kuhinji. Utoliko je srdela apsolutna šampionka narodne gastronomije.

adsense_content_v3

Uostalom, Chef godine Jeffrey Vella srdelu zove Kraljicom Jadrana, a njegovi višeslijedni meniji, puni škampa, kavijara i tartufa, često sadrže srdele. Lovostaj na srdela načelno traje od Badnjaka pa do kraja veljače. Međutim, ovih je dana objavljeno da lovostaj prestaje 15. veljače. Što znači da će se 16. veljače hrvatske ribarnice napuniti srebrnosjajnim, masnim, beskrajno slasnim srdelama. Prije lovostaja srdele su se prodavale za 20 do 30 kuna za kilogram. Nadamo se da za desetak dana neće biti skuplje od četiri do pet eura.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

SJAJNA VIJEST ZA NARODNU GASTRONOMIJU Lovostaj na srdele prekida se već 15. veljače 

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min