Frankova Summer in Siam egzotična je ljetna pizza, koja zaista miriše na lipanj, srpanj i kolovoz
Miris pečenih paprika amblematski je miris ljeta. Summer in Siam, nova sezonska pizza zagrebačke pizzerije Franko’s, intenzivno miriše na pečene paprikama.
adsense_content_v3
Što nije neobično, jer se paprike na Summer in Siam koriste u tri oblika. Umak za ovu inovativnu napoletanu napravljen je od San Marzana, pečenih paprika i diskretne doze češnjaka, dok se na tijestu nalaze male ali intenzivne žute paprike.

Kako bi se pojačao doživljaj raznolikih okusa paprika, umak je pojačan maslinovim uljem s čilijem, što novoj Frankovoj pizzi daje blagi element pikantnosti pojačan ljutim medom zagrebačkih specijalista za kapsaicin, manufakture Volim ljuto.
Glavni element nadjeva, uz fior di latte, čine marinirane kozice u kojima kao da se osjeća nijansa limete (što bi bilo logično s obzirom na Tajland u nazivu pizze). Tu su još i blago hrskavi, sitno sjeckani mladi luk, i veliki list bosiljka kao nepogrešivi simbol ljeta.
Summer in Siam gastronomski je dosad najkompleksnija sezonska pizza jedine hrvatske pizzerije koja je ušla, i to triput zaredom, među 50 najboljih europskih pizzerija izvan Italije.
Summer in Siam košta 16 eura i izvrsno se slaže s dobro ohlađenim provansalskim roseima poput Chateaua Minuty, koji se u Franko’s Pizza & Baru toči još od otvaranja 2019. godine.


