CRNA LISTA Kratak popis jela koja ne nogu funkcionirati u dostavi
I poslije pandemije dostava hrane ostala je jako razvijen i visokoprofitabilan posao. Prije svega za dostavne službe ali i za restorane, što je vidljivo po velikom broju lokala i dark kitchena koji pod raznim brendovima prodaju hranu na Woltu i Glovu.
adsense_content_v3
Problem je, međutim, u tome što vrlo mnogo hrane koja se nudi naprosto ne funkcionira u dostavi. Čak se ni pizza iz dostave, kao esencijalni dostavni format, ne može uspoređivati s pizzom iz pizzerije. Evo kratkog popisa jela koja zaista nema smisla dostavljati.
1. Rižoto
Pravi rižoto kuha se ručno i poslužuje vruć. Pravi rižoto mora imati valovitu, kremastu teksturu i rižu kuhanu al dente. U dostavi ćete uglavnom dobiti neku jestivu ili manje jestivu kašu od riže.
2. Tjestenina
Tijekom dostave vruća hrana koja uđe u posude za dostavu nužno se pari. Što znači da se pasta drugi put kuha. Što znači da ćete posve neizbježno dobiti prekuhanu tjesteninu.
3. Toplo hladne salate
Toplina mesa, kozica ili grilanog sira nužno će sparušiti i uništiti povrće u salati. Zato Noelova dostava u njihovoj verziji Celzar salate zasebno pakira piletinu a zasebno zelenu salatu. Drugi to baš i ne rade.
4. Bifteci i drugi steakovi
Steakovi se moraju servirati vrući, na vrućem tanjuru. I nikako drukčije. Naručite li steak preko Wolta, Glova ili izravno iz restorana, bacili ste dosta novca.
5. Pečena ili kuhana bijela riba
Bijela riba odveć je nježna da bi podnijela vožnju gradom na mopedu ili biciklu. Osim toga, pečena bijela riba također se servira vruća, na vrućem tanjuru. Prije par tjedana iz jednog smo vrlo dobrog restorana naručili file romba za doma. Nije bio ni sjena fileu romba u restoranu.


